160 millió forint kiskereskedelmi különadót fizethetnek a gyógyszertárak
Összesen 160 millió forint kiskereskedelmi különadó folyhat be a költségvetésbe a gyógyszertárakból, a szakmai szervezet szerint 337 patika lesz fizetésre kötelezve.

Mindösszesen 337 érintettje van a gyógyszertárakra kivetett különadónak, amelynek összege 160 millió forint – írja a Napi.hu. A patikákra kivetett különadó legjobban a hálózatban működőket sújthatja, illetve azokat a gyógyszertárakat, amelyek nagyobb értékű gyógyszerek forgalmazását vállalják. Szakemberek szerint ilyen termékek forgalmazása esetén az az 500 ezer forint, amely az adóalap minimuma, nagyon gyorsan összejön. A patikák esetében fizetendő kiskereskedelmi adó mértéke efelett sávos rendszerű, 30 milliárd forintig 0,1, 30 és 100 milliárd forint között 0,4 százalék adót kell fizetni – írja a lap.

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége szerint, ha csak egyszeri befizetésről lenne szó, akkor elfogadhatónak tartanák, hogy ezzel hozzájárulnak a koronavírus járvány elleni védekezéshez, azonban a törvényből az látszik, hogy ez nemcsak egy egyszeri alkalom, hanem folyamatos a befizetés.

Forrás: napi.hu
Kelt: 2020-06-25