Még a közbeszerzést sem írták ki a János Kórház felújítására
Két éve jelentették be a Szent János Kórház centrumkórházzá fejlesztését, ám még a tervezésre sem írták ki a tendert. Minden korábbi kormányzati ígéret ellenére még hosszú évekig háborús időket idéző körülmények között fogadja a betegeket a Szent János Kórház – derült ki a csütörtöki kormányinfón. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a magyarhang.org kérdésére elismerte, hogy az évtizedek óta elképesztően lepusztult, pavilonos elrendezésű budai épületegyüttes rehabilitációjának még a tervezésére sem írták ki a közbeszerzést.

Most a kancelláriaminiszter azt közölte, hogy részeredmények ugyan már vannak, hiszen a Kútvölgyi járóbeteg-ellátási részlegét szinte teljes egészében sikerült felújítani és a napokban adták át a megújult meddőségi centrumot is, ám a kórház rekonstrukciójának tervezésével csúszásban vannak. – Reményeim szerint a közbeszerzés néhány héten belül meg fog jelenni – fogalmazott Gulyás.

Mivel egy év telt el érdemi előrelépés nélkül, adta magát a kérdés, hogy mi okozza a csúszást, hiszen a Szent János Kórház esetében nincsenek eltérő politikai és szakmai szándékok, mint amilyenekről a főváros és a kormány között nap mint nap lehet hallani, aktuálisan a Lánchíd felújítása kapcsán. „Vannak olyan állami szervek, amelyek lassabban működnek, mint kellene” – fogalmazott Gulyás Gergely, ám a konkrét intézményt ezúttal külön kérésünkre sem nevezte meg, csak annyit mondott, „alegységi” a probléma. Ám tavalyi válasza alapján valószínűleg továbbra is az ÁEEK-nál pattog a labda – írja a magyarhang.org.

Forrás: Magyar Hang
Kelt: 2020-06-19