Június 15-től visszaáll az egészségügy megszokott eljárásrendje
Június 15-től helyreáll az egészségügy megszokott eljárásrendje – jelentette be Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a Facebookon.

Kedvezőek a magyar járványügyi adatok, ezért a kormány úgy döntött, hogy négy lépcsőben, május elejétől indulva újranyitja az egészségügyet - mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere. Bejelentése szerint június 15-től minden olyan diagnosztikai és terápiás tevékenységet el lehet végezni minden magyar egészségügyi intézményben, amire a betegeknek szüksége van.

A járóbeteg szakrendelésen a megnövekedett várólisták csökkentése érdekében óraszám-korlátozás nélkül lehet egészségügyi tevékenységet végezni – idézte a tárcavezetőt a Napi.hu.

A családi orvosok, családi gyerekorvosok esetében, illetve a járóbeteg szakrendelőknél a kormány megszüntette azt a korlátozást, hogy egy órában csak négy beteg keresheti fel az intézményt.

Az Index.hu tudósításában kiemelte: a háziorvosi rendelésen való megjelenéssel kapcsolatban a betegeknek továbbra is telefonon kell egyeztetniük, mielőtt személyesen felkeresnék a rendelőt.

Forrás: napi.hu/index.hu
Kelt: 2020-06-15