Újabb koronavírus elleni készítmény klinikai tesztjei kezdődtek meg
A Regeneron Pharmaceuticals bejelentette, hogy a cég kísérleti koronavírus elleni gyógyszerével megkezdődtek az első klinikai vizsgálatok, a cég tudományos vezetője szerint van ok a reményre. George Yancopoulos szerint, ha minden jól megy, a társaságnak néhány hónapon belül a rendelkezésére állhatnak a végleges adatok az antitest koktél hatékonyságával kapcsolatban – írja a Portfolio.hu a CNBC nyomán.

A Regeneron Pharmaceuticals múlt csütörtökön jelentette be, hogy megkezdődtek az első klinikai vizsgálatok a társaság kísérleti koronavírus elleni gyógyszerével. A humán vizsgálat során az antitest-készítményt négy csoporton tesztelik: a vizsgálati személyek két csoportjánál azt vizsgálják, hogy a gyógyszer mennyire hatásos a Covid-19 kezelésében, míg a másik két csoport lehetséges megelőzésként kapja majd meg azt – írja a Portfolio.hu.

A cég tudományos vezetője a CNBC-nek elmondta, hogy remélhetőleg gyorsan képesek tesztelni annak biztonságosságát; George Yancopoulos hozzátette, hogy ha miden jól megy, a cégnek néhány hónapon belül a rendelkezésére állhatnak a végleges adatok az antitest koktél hatékonyságával kapcsolatban.

A Regeneron készítményét négy különböző típusú betegnél tesztelik, többek között olyan súlyos betegek esetében is, amelyeknél kórházi lélegeztetésre van szükség. A tesztek során arra is keresik a választ, hogy az olyan magas kockázati besorolású személyeknél, mint az egészségügyi dolgozók, képes-e meggátolni a betegség terjedését.

A vállalat február elején jelentette be, hogy monoklonális antitest terápiát fejleszt a koronavírus fertőzés kezelésére. A preklinikai tesztek során genetikailag módosított, az emberit másoló immunrendszerrel rendelkező egereket használtak – írja a lap.

Forrás: portfolio.hu
Kelt: 2020-06-15