Ingyen szállítja házhoz a gyógyszereket egy kunbajai patika
Ingyen viszik házhoz a gyógyszereket Szeged 50 kilométeres körzetében egy kunbajai patikából. A szolgáltatást a gyógyszertár egy uniós pályázatnak köszönhetően tudta május elején kiszélesíteni, a céljuk, hogy hosszútávon is fenntarthatóvá tudják tenni a tevékenységet.

A „Gyógyszerész a háznál” elnevezésű programról Jánossy Kinga gyógyszerész mesélt a Délmagyar.hu regionális hírportálnak. A szegedi gyógyszerész egy kunbajai patikában dolgozik, nap mint nap ingázik a két település között. Innen jött két és fél éve az ötlet, hogy az útba eső településekre házhoz viszi a gyógyszert.

A szolgáltatást azonban egy uniós pályázatnak köszönhetően mostanra jelentősen ki tudták bővíteni. Jelenleg 9 embernek ad munkát a gyógyszer házhoz szállító program, amely bár hivatalosan május elején indult, mivel már korábban kidolgozták az ehhez szük­­séges feltételeket, a leg­kri­tikusabb járványhelyzetben is tudott már működni.

Felajánlottak nekünk egy autót, így március 17-től tudtunk kiszállítani – mesélte Jánossy Kinga. Szeged 50 kilométeres vonzáskörzetéből lehet igénybe venni a szolgáltatást, ráadásul havonta egy alkalommal teljesen ingyenesen.

A rendelést interneten, e-mail­ben vagy te­lefonon is le lehet adni. Mivel az első vásárlók személyazonosságát személyesen is ellenőrzik, vényköteles gyógyszereket is házhoz visznek. A szállítást gyógyszerészek és szakasszisztensek végzik, vagyis a patikai tanácsadás megy házhoz.

A lapnak nyilatkozó gyógyszerész hozzátette: mivel a gyógyszereken nincs akkora árrés, hogy az ingyenes házhoz szállítást ebből fedezni lehessen, csak akkor működtethető tehát sikeresen ez a modell, ha a szolgáltatás jelentős pluszforgalmat generál.

Forrás: delmagyar.hu
Kelt: 2020-06-15