Július 1-jén kapják meg a plusz juttatást az egészségügyben dolgozók
Július 1-jén 160 ezer egészségügyi dolgozó kaphatja meg a korábban beígért 500 ezer forintos egyszeri juttatást – írja a Magyar Nemzet.

Összesen 92 milliárd forintról beszélünk és 160 000 egészségügyi dolgozóról – idézte a Magyar Nemzet az emberi erőforrások miniszterét. Meglátása szerint nemcsak a kormány és különösen a miniszterelnök hajtott végre történelmi tettet, hanem az egész ország összefogása volt példamutató. Emlékeztetett: a sikerek alapját az szolgáltatta, hogy ők már a kezdetektől komolyan vették a járványt, azonban most az a feladatunk, hogy egy esetleges második „fordulóra”, illetve a jövőre is felkészüljünk – mondta Kásler Miklós.

Az egészségügy struktúrájának anomáliái rendkívül karakteresen mutatkoztak meg az első hullám alatt – szögezte le. A 2030-ig tartó struktúraváltás egyik legfontosabb célkitűzéseként az állami és magánellátás mielőbbi szétválasztását nevezte, melyet olyan módon kell végrehajtani, hogy az mind a két rendszer javára váljon. A másik fontos cél, hogy a fekvőbeteg-ellátást az alsóbb szintek, pl. a családi orvosi rendszer megerősítésével tehermentesítsék. Alapos struktúraváltásban gondolkodnak, melynek munkálatai legalább két éve elkezdődtek, a szükséges átalakítások kezdetére pedig már nem kell sokat várni.

Forrás: Magyar Nemzet
Kelt: 2020-05-29