Magyar Orvosi Kamara: Nem került szóba a háziorvosi rendszer államosítása
A MedicalOnline korábban arról írt: Pintér Sándor belügyminiszter a háziorvosi rendszer államosítását javasolta egy, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) részvételével zajló egyeztetésen. Kincses Gyula, a MOK elnöke szerint ilyen nem történt, de ha felmerülne ez az elképzelés, tiltakoznának ellene.

A MedicalOnline a tárgyalásokról kiszivárgott információk alapján arról írt korábban, hogy Pintér Sándor belügyminiszter államosítaná a háziorvosi ellátást, mivel a Covid-19 járvány alatt nem voltak vezényelhetőek az alapellátó orvosok.

„A Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása. Amennyiben ez valós elképzeléssé válik, a MOK egyértelműen el fogja utasítani” – idézte Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökének Facebookon közzétett reakcióját a hvg.hu.

A MOK elnöke hozzátette, hogy az a lépés alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmunkat, és a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná – írta a lap.

Forrás: hvg.hu/Medical Online
Kelt: 2020-05-25