Belső vizsgálat: Nem mulasztott a székesfehérvári kórház leváltott főigazgatója
Nem a székesfehérvári Szent György Kórház egy hónapja leváltott főigazgatója követte el azt a mulasztást, amelyre hivatkozva leváltotta őt az emberi erőforrások minisztere – állapította meg a hvg.hu információi szerint az intézményben lezajlott belső vizsgálat. A vizsgálatot az új főigazgató, Bucsi László indította, aki hétfőn megerősítette a lap értesüléseit.

Az intézményt tíz éve vezető Csernavölgyi István leváltását április 11-én csak az után ismerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), hogy a feol.hu saját információ alapján írt a történtekről, a főigazgató pedig megerősítette azt.

Április 15-én, a korábbi főigazgató búcsúztatóján Bucsi László amúgy azzal indokolta a belső vizsgálat elindítását, hogy Csernavölgyi István felállításának története „nem kerek”, majd azt is hozzátette, hogy ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy a menesztett igazgató „tiszta”, akkor azt Csernavölgyi István „mellékelheti a további folyamatához, amit indít”, és ha ez a rehabilitációjával végződik, akkor feláll a székéből és visszaadja a főigazgatói pozíciót elődjének – írja a hvg.hu.
Csernavölgyi István már a leváltását megerősítő nyilatkozatában utalt rá, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az EMMI a hvg.hu megkeresésére nem közölt információt azzal kapcsolatban, hogy indítottak-e a mulasztás ügyében saját vizsgálatot, illetve, hogy elfogadják-e a kórház belső vizsgálatának eredményét, vagyis elismerik-e, hogy megalapozatlan indokra hivatkozva távolították el posztjáról Csernavölgyi Istvánt. Mint ismert, a korábbi főigazgatót azért váltották le pozíciójából, mert az általa vezetett intézmény késve szolgáltatott adatot a járványhelyzetről.

Forrás: hvg.hu
Kelt: 2020-05-13