A klinikai gyógyszerészetet népszerűsítő pályamű nyert a Richter pályázatán

A Richter Gedeon Nyrt. immár második alkalommal várta az egészségügy, az oktatás és a gyógyszerészet területeinek fejlesztését célzó, innovációs, kreatív ötleteket a Richter Anna Díj pályázatára. A döntős csapatok hónapok óta dolgoznak azért, hogy közelebb kerüljenek álmuk megvalósításához a díjjal, ugyanis a nyertesek a szakmai elismerés mellett 4-4 millió forinttal is gazdagodnak, amely segítségével meg is valósíthatják az ötleteiket – írja a Weborvos.

A járványhelyzetre való tekintettel idén rendhagyó, virtuális díjátadót tartanak a pályázat szervezői. Május 4-től május 8-ig a Richter Anna-díj Facebook oldalán videóban hirdetnek győztest a különböző kategóriákban, és itt jelentik be a közönségdíj gazdáját is. Hétfőn, elsőként a gyógyszerészet kategória nyertesét jelentette be Beke Zsuzsanna, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

A döntőbe került három kiváló pályázó közül a győztes a Szimpatikus klinikus - országjáró roadshow lett (Csapatvezető: Dr. Tóth Melinda,tagok: Dr. Süli Edina, Dr. Selmeci Eszter, Dr. Makai Klára).

Mint a pályázatuk ismertetőjében írták, Magyarországon jelenleg 500 gyógyszerész rendelkezik kórház-klinikai szakvizsgával, miközben a betegbiztonság növelése érdekében ennek a számnak a többszörösére lenne szükség. Hazánkban még nem alakult ki a nyugat-európai országokéhoz hasonló tradíciója a klinikai gyógyszerészetnek, pedig fontos lenne, hogy orvosokkal, dietetikusokkal, gyógytornászokkal egyetemben egy jól megszervezett klinikai teamet alkossanak, segítve a betegek szakszerű ellátását, mielőbbi felépülését – írja a Weborvos.hu.

A többségében klinikai gyógyszerész rezidensekből álló lelkes csapat azt tűzte ki célul, hogy végigjárva az ország gyógyszerészképzést végző egyetemeit, átfogó képet adjanak munkájukról az érdeklődő hallgatóknak, megmutassák a terület szépségeit, sokszínűségét, és tájékoztatást nyújtanak a graduális képzés utáni lehetőségekről. A roadshow keretében a szakmában ismert szakemberek tartanánakelőadást, de beépítenék a gamifikáció eszközeit is, szituációs helyzetgyakorlatokkal, kvízzel színesítenék a programot.

Forrás: weborvos.hu
Kelt: 2020-05-06