Újabb férfiaknak szánt étrendkiegészítőt vont ki a forgalomból a Nébih
A laboratóriumi vizsgálat Avanafil gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki a Kínából származó termékekből – írja a Somogy Megye online.

Egészségkárosodási kockázat miatt minőségmegőrzési időre tekintet nélkül kivonatja a forgalomból a férfiaknak készült Boom Boom Extra megnevezésű növényi kivonatokat tartalmazó étrendkiegészítő kapszulát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelent meg a hivatal honlapján kedden.

Közleményük szerint a Nébih két különböző weboldalon internetes próbavásárlást végzett a Boom Boom Extra megnevezésű étrend-kiegészítő kapszulából. A laboratóriumi vizsgálat Avanafil gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki a Kínából származó termékekből. Az étrend-kiegészítő terápiás mennyiségben tartalmaz impotencia kezelésére alkalmas Avanafilt, így súlyos egészségkárosodási kockázatot jelent – írja a sonline.hu a Nébih közleménye alapján.

Kiemelték, hogy az étrendkiegészítők az Európai Unióban érvényes és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszerhatóanyag felhasználása élelmiszerben tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, továbbá az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.

A dobozonként két kapszulát tartalmazó termék forgalmazója a szlovákiai Párkányban (Sturovo) bejegyzett Perome S.R.O. nevű cég. A Nébih felhívja figyelmet arra, hogy a termék egészségre ártalmas lehet, ezért fogyasztása kerülendő.

Forrás: sonline.hu
Kelt: 2020-04-29