Háromszázra emelkedett a Magyarországon elhunyt koronavírusos betegek száma
78 fővel, 2727-re nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 9 újabb krónikus beteg, írja a koronavirus.gov.hu. Ezzel 300 főre emelkedett az elhunytak száma. Az elhunytakat felsoroló táblázatból kiderül, hogy meghalt egy 44 éves nő is, akinek az alapbetegségei magas vérnyomás, asztma, hepatitis C voltak.

Az aktív esetek száma 1891, ez 49-cel több, mint az előző napi. 536-an már gyógyultan távoztak a kórházból, ez az adat 20-szal nőtt egy nap alatt. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen – írja az Index.hu a hivatalos kormányzati tájékoztatás alapján.

A 78 új fertőzöttből 42 budapesti, az összes igazolt fertőzött nagyjából fele fővárosi. Tovább folytatódott a járvány gyors terjedése Zalában, ahol már 98 igazolt esetről tudni (három napja még csak 48 volt), ezzel lélekszámarányosan ez már a második legfertőzöttebb megye. Itt százezer lakosra 36 igazolt fertőzés jut, a legrosszabb helyzetben lévő Fejérben 64, míg Komárom-Esztergom megyében 31. Az ország keleti felében továbbra is Csongrád az egyetlen megye, ahol jelentős a koronavírus-fertőzöttek aránya, itt három nap alatt 63-ról 96-ra nőtt az igazolt esetek száma.

Egy nappal ezelőtt 66 új fertőzöttet regisztráltak és 11-en hunytak el. Kedden 1842 aktív esetet tartottak nyilván.

Gulyás Gergely keddi bejelentése szerint a kormány szerdán dönthet a korlátozások enyhítéséről „Most vagyunk abban a helyzetben, hogy a szigorú járványügyi intézkedések után elkezdjünk gondolkodni arról, merre és milyen formában van kiút”, mondta a miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. A kormány döntéséről várhatóan a csütörtöki Kormányinfón számolnak majd be – írja a lap.

Forrás: index.hu
Kelt: 2020-04-29