Legfrissebb információk!
A járványmatematikai és egyéb kutatások szerepe a koronavírussal szembeni védekezésben

Változhat a magyar védekezési stratégia, növelnék a tesztek számát

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium múlt heti konferenciáján új részletek derültek ki a kormány koronavírus elleni védekezési stratégiájáról, melyeket az Index.hu foglalt össze.

A kormányt segítő kutatók előadásaiból eddig nem ismert részletek derülnek ki a járványhelyzetről és a kormánydöntések hátteréről. Új járványkezelési stratégiára is konkrét javaslatok születtek, a több tesztelés mellett kötelező maszkhasználat is jöhet – írja az Index.hu.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium múlt csütörtöki online konferenciáján a kormány döntéshozatalát segítő szakemberek arról beszéltek, hogy egyelőre messze a nyájimmunitás, és a korlátozó intézkedések lazításával is óvatosan kell bánni, mert az egészségügyi rendszer könnyen túlterhelődhet – derült ki egy, a konferenciáról nyilvánosságra hozott videóból, mely az alábbi:

Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem matematikusa szerint kombinált stratégiára van szükség a továbbiakban. Ehhez bizonyos korlátozások fenntartása, szélesebb körű maszkhasználat és hatékonyabb kontaktkutatás mellett elengedhetetlen a tesztelések számának felpörgetése.

Az új magyar stratégiában a korlátozások enyhe lazítása mellett megsokszorozott tesztelés, hatékonyabb kontaktkutatás, illetve kötelező maszkhasználat jöhet.

Forrás: index.hu
Kelt: 2020-04-27