Adományokkal segíti a Richter a járvány kezelését
Közleményt adott ki a Richter, amelyben a társaság a COVID-19 járványra adott válaszlépéseit foglalja össze. Többek között a cég vezetőségének egyhavi tiszteletdíját, összesen 6 millió forintot ajánlottak fel az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dolgozóinak – idézte a társaság közleményét a Weborvos.hu.

Megítélésünk szerint a társaság a társadalom szerves alkotó eleme, éppen ezért kötelezettségei túlmutatnak a vonatkozó jogi normák által szabályozott üzleti tevékenységen. Ebben a szellemben a Richter azonnal reagált az UNICEF magyarországi leányvállalata által megfogalmazott kérésre. Mivel a közoktatásban bevezették a távoktatást és sok család nem tudott megbirkózni az informatikai megoldások iránt támasztott, hirtelen megnövekedett igényekkel, az ilyen helyzetben lévő családok egy részének a Richter informatikai eszközöket adományozott – áll a Richter a Weborvos.hu által publikált közleményben.

A társaság immáron 10 éve nagy sikerrel szervezi országos szűrő és egészségnevelési programját, amelynek keretében jelentős adományokat nyújt a magyar egészségügyi intézményeknek. A mostani veszélyhelyzetre való tekintettel, a Richter vezetősége úgy határozott, hogy a Richter Egészségváros minden korábbi résztvevőjének (70 kórház és klinika) további támogatásként egyenként 2 MFt-os adományt nyújt. Mindezeken felül, a Richter Igazgatóságának és Felügyelő Bizottságának valamennyi tagja egyhavi tiszteletdíját, összesen 6 MFt-ot, ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dolgozóinak, akik kiemelt szerepet töltenek be a járvány elleni küzdelemben.

Olaszországban a Richter milánói leányvállalatán keresztül nyújtott pénzügyi támogatást a központi járványügyi kórházak számára. Lengyelországi gyártó leányvállalatunk, a Gedeon Richter Polska jelentős pénzügyi segítséget bocsátott a helyi, Grodzisk Mazowiecki Nyugati kórház rendelkezésére az orvosok és betegek számára szükséges védő felszerelések beszerzéséhez. Romániában a Társaság különféle egészségügyi intézményeknek nyújtott pénzügyi támogatást a védőfelszerelések és vizsgálati eszközök megvásárlásához.

A teljes közlemény az alábbi címen olvasható.

Forrás: weborvos.hu
Kelt: 2020-04-22