Átlépte a kétezret a Magyarországon regisztrált fertőzöttek száma
Újabb betegeknél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból – írja az Index.hu a hivatalos kormányzati tájékoztatás alapján.

842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára, írja az Index.hu a koronavirus.gov.hu oldalra hivatkozva.

A területi adatokból jól látszik, hogy a koronavírus-járvány egyre súlyosabb Budapesten: mára az igazolt fertőzöttek 51,57 százaléka fővárosi, a 100 000 lakosra jutó fertőzöttek száma átlépte a 60-at. Fejérben tovább folytatódik a vírus intenzív terjedése, egy hét alatt 114-ről 175-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így 100 000 lakosra már több mint 40 koronavírus-fertőzött jut.

Komárom-Esztergom megyében szombat óta lényegében megduplázódott (25-ről 48-ra nőtt) az igazolt fertőzöttek száma, így a lakosok számának arányában Pest és Fejér után már ez a harmadik legfertőzöttebb megye. Összességében az látszik, hogy a Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megye, valamint főváros alkotta földrajzi tömb az, ahol a járvány nagyobb gócai vannak, hiszen itt él a magyarországi fertőzöttek több mint háromnegyede (miközben a lakosoknak csak mintegy 40 százaléka él ezen a területen) – írja az Index.hu.

Forrás: index.hu
Kelt: 2020-04-21