A járvány ellenére is jól fogy a Richter antipszichotikuma Amerikában
A Richter sikertermékének amerikai piacán nem is látszik a járvány hatása, az ottani forgalmazó viszont érzékeny veszteségeket szenvedett más termékek esetében a lecsökkentett beteg-orvos találkozások miatt – írja a Világgazdaság Online.

Számos, elsősorban akut megbetegedések kezelésére szolgáló gyógyszer forgalma csökkent nagymértékben az elmúlt hónapban az Egyesült Államokban – írta a FiercePharma szakportál, első számú kiváltó okként (a szezonális hatások mellett) egyértelműen a minimálisra visszaszorított orvos-beteg találkozásokat jelölve meg. A lap a kárvallottak közé sorolja a Richter amerikai partnerét, az Allergant is, de nem a Magyarországon feltalált molekula miatt.

A Vraylar antipszichotikum tengerentúli forgalmára a jelek szerint nincs befolyással a Covid–19-járvány és a vele járó korlátozások – írja a vg.hu.

Miután sokkal kevesebb beteg kereste fel az orvosát az elmúlt hetekben, a gyors lefolyású betegségekre felírható készítmények forgalma márciusban 28 százalékkal csökkent februárhoz képest az USA-ban, ezzel szemben a krónikus megbetegedések gyógyszeres kezelésében nem tapasztalható visszaesés, sőt, ott 2 százalékkal még emelkedett is a havi receptfelírás. Stabil maradt a gyógyszerforgalom a cukorbetegség, a mentális zavarok és a légzőszervi megbetegedések kezelésében.

A lap megjegyzi: az Allergan forgalomvisszaesése elsősorban a Restasis nevű szemszárazság elleni készítménye iránti kereslet visszaesésének köszönhető. Ezzel párhuzamosan a Vraylar iránti kereslet nő: az első negyedévben 143,7 millió dollár bevételt termelt, azonban becslések szerint ez hamarosan akár a duplájára is nőhet, mivel a Vraylar iránti kereslet gyorsuló ütemben növekszik.

Forrás: vg.hu
Kelt: 2020-04-15