Békés megye: Türelmesek a gyógyszertárak előtt várakozó betegek
Közösségi oldalakon terjednek a negatív példák arra, hogy a gyógyszertárakban az emberek türelmetlenek és rosszindulatúak egymással és a gyógyszerészekkel egyaránt, ezért a beol.hu gyulai és békéscsabai patikában érdeklődött a friss tapasztalatokról. A helyi gyógyszerészek arról számoltak be, hogy a betegek többsége türelmes, és betartja az előírásokat.

A beol.hu szerint míg a közösségi médiában terjedő negatív bejegyzések elsősorban budapesti példákat említenek, addig Békés megyében alapvetően pozitívak a gyógyszertárak eddigi tapasztalatai.

– Én azt vettem észre, hogy mindenki türelmes és megértő – mondja egy békéscsabai gyógyszerkiadó szakasszisztens. – Eleinte voltak apróbb fennakadások, de akikkel én a munkám során találkoztam, azok türelmesek és kivárják a sorukat, pedig volt, hogy 50 percet is álltak a patika előtt.

Nincsenek rossz tapasztalataink a kijárási korlátozással kapcsolatban – ezt már az egyik gyulai gyógyszertár vezetője nyilatkozta a hírportálnak. – Az esetek 95 százalékában betartják a betegek az előírásokat, nem volt különösebb konfliktusunk.

Forrás: beol.hu
Kelt: 2020-04-14