Jóváhagyták két koronavírus elleni vakcina emberi tesztelését Kínában
A Xinhua hírügynökség keddi jelentése szerint a kínai kormány jóváhagyta két koronavírus elleni kísérleti vakcina emberi tesztelését – írja a 444.hu a Reuters nyomán.

A vakcinákat a pekingi központú Sinovac Biotech, és az állami gyógyszergyártó partnere, a vuhani biológiai intézet laboránsai fejlesztik – írja a 444.hu.

Márciusban Kína már engedélyt adott a hadsereg egészségügyi kutatórészlege és a Cansino Bio biotech-vállalat által előállított vakcina klinikai tesztelésére is, nem sokkal azután, hogy az amerikai Moderna gyógyszergyártó bejelentette saját fejlesztésének kísérleti tesztelését az amerikai egészségügyi kutatóintézet laboratóriumában (US National Institutes of Health).

A lap hozzáteszi: az továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy egy éven belül védőoltást tudjanak fejleszteni bármilyen vakcinából.

A Covid-19 2020. április 14-ig 114 ezer áldozatot szedett világszerte. A WHO egyértelmű álláspontja az, hogy biztonságos és hatékony vakcina szükséges a járvány feltartóztatásához, mivel nagyon valószínű, hogy ha a következő hónapokban lassul is a járvány, hamarosan újabb hullámokban törhet majd elő.

Forrás: 444.hu
Kelt: 2020-04-14