Bővíti lélegeztető kapacitását az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet
Újabb intézkedésekről döntött az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Koronavírus Válságstábja, mellyel jelentős mértékben bővítik lélegeztetési kapacitásukat. Két héten belül újabb 15 ágyon teremtik meg lélegeztetett betegek ellátásának lehetőségét az OKITI-ben – írja a Weborvos.hu az intézmény Facebook-oldalán közzétett bejegyzés nyomán.

Mint írták, egy héten belül a jelenlegi lélegeztetési kapacitásunkon túl további 15 ágyas izolációs lélegeztetési kapacitást hoznak létre. A jelenlegi intenzív osztályos (KAITO) kapacitás legalább felét fenntartják és szombattól elkülönítik a COVID-19 betegek ellátásra. Az akut betegellátó tevékenység rendelkezésére bocsátják a Stroke Szubintenzív részleget, melynek szakmai felügyeletét az intenzív osztály osztályvezető főorvos látja el. Az átrendezés részeként két héten belül újabb 15 ágyon teremtik meg lélegeztetett betegek ellátásának lehetőségét.

Az intenzív osztályos szakorvosok az intézet minden orvosa számára kiterjesztett oktatást szerveznek lélegeztetett betegek ellátása és eszközök használata témakörben.

Változás lesz az is, hogy az intézetben elektív beavatkozás határozatlan ideig nem végezhető, műtétet igénylő II. progresszivitási szinten is ellátható eseteknél a Területi Ellátási Kötelezettség (TEK) a mérvadó – írja a Weborvos.hu.

Forrás: Weborvos.hu
Kelt: 2020-03-24