Az orvosok életét is veszélyeztetheti a védőkesztyűk hiánya
Olaszországban egy 57 éves orvos azután kapta el a koronavírust, hogy kórházában elfogytak a védőfelszerelések, s emiatt kesztyű nélkül kellett dolgoznia – írja a drportal.hu a hvg.hu nyomán.

Az 57 éves Marcello Natali a szülővárosa, Codogno kórházában dolgozott. A koronavírus-tesztje pozitív lett, először a cremonai kórházba szállították, majd miután kétoldali tüdőgyulladása lett, Milánóban próbálták kezelni. Az orvos meghalt.

A Euronewsnak adott egyik utolsó interjújában Marcello Natali arról beszélt, hogy kesztyű nélkül kellett dolgoznia a kórházban, mert a védőfelszerelés elfogyott. Az egészésgügyi dolgozók helyzetéről tragikus képet festett: Codogno térségében az orvosok csaknem fele karanténban vagy betegként kórházban volt.

„Nem voltunk felkészülve a koronavírusra: az antibiotikumok korában úgy nőttünk fel, hogy azt gondoltuk, egy mindenre jó tabletta elég” – mondta.

„Ez egy háború” – ezt már az olasz orvosok szövetségének az egyik képviselője mondta a Euronewsnak. Paolo Pedrini elmondta, csak Bergamo tartományban 600 orvosból 110 beteg, és a helyzet nem javult február vége óta. Kaptak ugyan néhány maszkot és kesztyűt, de semmi mást.

Olaszországban szerdán rekordot döntött a koronavírus-járvány halottainak a száma: 475 elhunytat regisztráltak, az országban összesen 2978-an haltak meg, és 36 ezer beteget tartanak nyilván – írta a drportal.hu a hvg.hu nyomán.

Forrás: drportal.hu/hvg.hu
Kelt: 2020-03-20