85-re nőtt az azonosított fertőzöttek, háromra a halálos áldozatok száma
Újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal, a koronavirus.gov.hu. Újabb két beteg hunyt el a betegségben.

Két idős magyar beteg hunyt el koronavírus-fertőzés miatt, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. Ezzel háromra nőtt az elhunytak száma, írja a hivatalos kormányzati honlap. A megbetegedésben eddig hárman haltak meg Magyarországon – írja az Index.hu a hivatalos kormányzati tájékoztatás alapján.

A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 85 fő. Közülük 73 magyar állampolgár, 10 iráni, 1 brit, 1 kazah. A március 20-i hivatalos számok szerint 116 ember van karanténban koronavírus gyanúja miatt, 7 főt gyógyultnak nyilvánítottak és 3007 tesztet végeztek el.

Csütörtökön is ülésezett a koronavírus miatt az Operatív Törzs, amelynek ülése előtt Kovács Zoltán néhány változásról tett bejelentést: a védekezés újabb szakaszába lépett, és minden arra mutat, hogy nem tudjuk elkerülni a tömeges megbetegedések fázisát is. Jönni fog a tömeges megbetegedések szakasza, egyelőre nem tudni, hogy mikor, de elkerülhetetlen – írja a lap.

Forrás: index.hu
Kelt: 2020-03-20