OGYÉI: Korlátozni kell a gyógyszertárakban egyszerre tartózkodók számát
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében gyógyszertáraknak, a patikusoknak, rajtuk keresztül pedig az érintett vásárlóknak üzent.

A hatóság azt kéri a gyógyszertáraktól, hogy csak annyi beteget engedjenek be, ahány gyógyszerkiadó hely (pult) működik, és az erre vonatkozó figyelmeztetést tartalmazó plakátot tegyék ki – írja a Napi.hu. Ha esetleg tele van az adott patika, akkor a betegek várják meg, amíg felszabadul az egyik pult.

Segítségképpen az OGYÉI elkészítette a szóban forgó plakátot, amely OGYÉI oldaláról tölthető le (és kicsinyítve az alábbi képen is látható).

A gyógyszerhatóság egyúttal arra kéri a patikákat, hogy a receptek aláírására kihelyezett tollakat, a kihelyezett vizet és poharakat, a gyógyszertári szórólapokat és újságokat, valamint a gyermeksarokban lévő tárgyakat szedjék össze.

Az OGYÉI honlapján közzétett, El Koulali Zakariás országos tisztifőgyógyszerész által jegyzett közlemény az alábbi címen olvasható, a kihelyezendő plakát pedig itt érhető el.

Forrás: napi.hu/OGYÉI
Kelt: 2020-03-13