Egészségügyi dolgozók kerültek járványügyi megfigyelés alá
A Dél-Pesti Centrumkórházban összesen 16 egészségügyi dolgozó van megfigyelés alatt, de egyikük sem az intenzív osztályon – írja a Népszava Online.

A Népszava.hu információja szerint négy orvos és mintegy tucatnyi ápolónő is benn ragadt a járványügyi megfigyelésben, ők látták el azt a 70 éves vírusos férfit, akit a Szent László kórház intenzív osztályán ápolnak. Az érintettek még azelőtt kerültek a beteggel kapcsolatba, illetve végeztek rajta beavatkozásokat az intézmény hematológiai, illetve az intenzív osztályán, hogy a vírustesztet elvégezték volna a betegen. Feltételezhetően az egészségügyi dolgozók nem viseltek kellően biztonságos védőfelszerelést.

A szaktárca sajtóosztálya az atv.hu érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy a Dél-Pesti Centrumkórházban összesen 16 egészségügyi dolgozó van megfigyelés alatt, de eddig egyikőjüknél sem azonosítottak koronavírus fertőzést – idézte a lap, amely hasonló választ kapott a kórháztól, hozzátéve, hogy az egészségügyi dolgozók nem az intenzív osztályon tartózkodnak.

Forrás: nepszava.hu
Kelt: 2020-03-12