Operatív törzs: Továbbra sincs koronavírusos beteg Magyarországon
Magyarországon eddig 131 vérmintát vizsgáltak, minden esetben kizárták a koronavírus-fertőzést. A kritikus országokból légi úton és szárazföldön érkezőket szűrik, Ferihegyen és Debrecenben 4927 embert, 408-at a közúti határokon szűrtek – közölte Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetője a napi sajtótájékoztatóján.

Az ügyeleti központba ma 11 óráig 1748 hívás érkezett, 648-an emailben kértek felvilágosítást. „Van komoly és értelmes kérdés is, de sajnos egyre több szórakozó személy érzi úgy, hogy játszadozhat” – mondta Lakatos. Ma 115 telefonhívás, 23 email érkezett – idézte a sajtótájékoztatót az Index.hu.

Lakatos elismételte a protokollt, hogy a fertőzésgyanús emberekkel mi történik, de felhívta a figyelmet, hogy ilyen még nem volt az országban.

Mit tesz a rendőrség azzal, aki „hasznot kíván húzni az emberek szorult helyzetéből”? Monitorozzák a csalásgyanús ügyeket, van két ügy, amiben nyomoznak, de megalapozott gyanú még nincs. Tisztázni kell, bűncselekmény-e egy hirdetés, csalás szándékával hirdetnek-e egyesek.

Újságírói kérdésre Lakatos azt mondta, a technikai előkészületek megtörténtek az amúgy múlt péntekre ígért koronavirus.gov.hu elindítására, ez szerdáig meg fog történni.

Forrás: index.hu
Kelt: 2020-03-03