A Magyar Kardiológusok Társaságára hivatkozva hirdettek hamis gyógyszert
Interneten kapható, ismeretlen hatású gyógyszer veszélyeire figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága. A készítményt azzal hirdetik, hogy örökre megszünteti a vérnyomásproblémákat. Csanádi Zoltán, a társaság elnöke azt kéri: senki ne dőljön be a jól hangzó szlogeneknek, hiszen az orvos által felírt gyógyszerek elhagyása életveszélyes lehet – írja az Infostart.hu.

Az utóbbi hónapokban egy olyan készítményt reklámoznak, többek között a Magyar Kardiológusok Társasága, illetve ismert magyar kardiológusok nevével, amiről azt állítják, hogy a magas vérnyomást egyetlen kúrával meggyógyítja, ami már önmagában egy gyanút keltő állítás, miután sajnos nincsenek ilyen gyógymódok – fogalmazott az InfoRádiónak Csanádi Zoltán, a társaság elnöke.

Ráadásul azt is hirdetik, hogy ez az ereket is kitisztítja, és ilyen mód mindenféle érszövődmény, sztrók, szívinfarktus és érelzáródás ellen is védőhatású, miközben természetesen a készítményről valójában nem lehet tudni, hogy mit tartalmaz, de az egészen biztos, hogy egy bevizsgálatlan szerről van szó – tette hozzá a szakember az Infostart.hu-nak nyilatkozva.

Ami a nagyon nagy probléma, túl azon, hogy megtévesztenek betegeket, ilyen módon anyagi előnyt próbálnak ebből kovácsolni, hogy azt is kérik a betegtől, hogy az orvos által előírt terápiát hagyják el. Ez viszont életveszélyes állapotot idézhet elő – figyelmeztetett Csanádi Zoltán. Hiszen, ha egy magas vérnyomásos beteg tesz így, aki esetleg 4-5 gyógyszer kombinációjával tartható egy elfogadható tartományban, akkor lehetséges, hogy 200-220-ra is fölszökik a vérnyomása, és agyvérzésveszélyben kell ezt követően élnie.

A szakember megjegyezte, magára valamit is adó orvosszervezet, így a Magyar Kardiológusok Társasága soha nem reklámozna konkrétan ilyen készítményt, pláne nem interneten. Csanádi azt javasolta: soha senki ne kezdjen el gyógyszert szedni, vagy elhagyni internetes információk alapján anélkül, hogy a család-, illetve a kezelőorvosával erről konzultálna.

Forrás: infostart.hu
Kelt: 2020-02-25