Tízmilliárdot szán a kormány a fővárosi járóbeteg-szakellátás fejlesztésére
Összesen tízmilliárd forintot biztosítanak idén a járóbeteg-szakellátás fejlesztésére, ebből kétmilliárd forintot a képalkotó diagnosztikai várólisták megszüntetésére – írja a Weborbos.hu egy hétfő este megjelent kormányhatározatra hivatkozva.

A határozat szerint a 2020. évben összesen 10 440 815 680 forint forrást biztosít – 2021. június 30-áig történő felhasználás lehetősége mellett – az Egészséges Budapestért Programban a fővárosi járóbeteg-szakellátás fejlesztésére. Mint írták, a kormány egyetért és támogatja a Fővárosi Önkormányzatnak a képalkotó diagnosztikai várólisták megszüntetésére irányuló törekvését, ezért a biztosított forrás keretében kétmilliárd forint központi költségvetési forrást biztosít a Fővárosi Önkormányzat részére abból a célból, hogy Budapest főpolgármestere vállalásának megfelelően megtegye az ehhez szükséges intézkedéseket.

A fentmaradó 8 440 815 680 forint a kerületekhez kerül eszköbeszerzésre vagy épületfelújításra és korszerűsítésre, a határozat mellékletében felsoroltak szerint – írja a Weborvos.hu.

Forrás: Weborvos.hu
Kelt: 2020-02-18