Május a vérnyomásmérés hónapja!
A Nemzetközi Hypertonia Társaság, a Hypertónia Világ Liga és a Magyar Hypertonia Társaság ismét mozgalmat hirdet 2020 májusára (May Measurement Month 2020 – MMM20)!

A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hypertonia veszélyeire, kellő időben történő felismerésére és megelőzésére. A hazánkban élő mintegy 3,5 millió hypertoniás beteg miatt Magyarország is jelentkezett a mozgalomba, melynek során, olyan egyéneknél történik adatlap kitöltés és vérnyomásmérés, akiknek egy éven belül nem volt megmérve a vérnyomása (MMM20-HU Program).

A vérnyomásmérő helyek terveink szerint a hypertónia ellátóhelyek, a társszakmák szakrendelései, a háziorvosi és üzemorvosi rendelők, a gyógyszertárak, a munkahelyek és a családtagok lesznek. Önkéntesek segítségével közösségi rendezvényeken, bevásárló központokban is sor kerülhet vérnyomásmérésre.

Kérjük, hogy jelentkezésével, támogató és segítő részvételével segítse a mozgalom hazai megvalósulását, hogy minél több nem felismert hipertóniás személyt azonosítsunk és a megfelelő ellátáshoz juttathassunk!

Jelentkezni lehet a Nemzeti Koordinátori Iroda címén: mmm20.hu@gmail.com

Köszönettel és tisztelettel,

a Magyar Hypertonia Társaság vezetősége nevében,

Dr. Járai Zoltán
az MHT elnöke,
az MMM20 Program hazai koordinátora

MOSZ Felkérés

MMM20-HU Program

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2020-02-03