Mégsem vetnek ki különadót a kórházi beszállítókra
A Pénzügyminisztérium jelenleg is tárgyalásokat folytat a kórházaknak hitelező nagyobb beszállítókkal, a különadó kivetése lekerült a napirendről – mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az e heti Kormányinfón.

A Pénzügyminisztérium folytat tárgyalásokat a cégekkel az egészségügyi adósság keletkezésének megakadályozásáról – írja a Weborvos.hu az mfor.hu cikke nyomán.

Orbán Viktor miniszterelnök az év eleji Kormányinfón beszélt a kórházak adósságáról, ezzel összefüggésben pedig arról, hogy a multik közé tartozó beszállítók extraprofitra tesznek szert, amit az adósság végleges konszolidációja során figyelembe kellene venni. Mint mondta, ezt ajánlja az egészségügyi szakminiszter figyelmébe.

A csütörtöki Kormányinfón az mfor.hu megkérdezte Gulyás Gergely minisztert, hogyan képzeli a kormány az állítólagos extraprofit becsatornázását, különadót vetnének ki a cégekre, vagy árcsökkentést akar elérni a kormányzat. A különadó kivetése nem lenne példa nélküli, ilyen sarc sújtott már más szektorokat (például a bankokat) is.

Gulyás Gergely a lap érdeklődésére elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium jelenleg is tárgyalásokat folytat a nagyobb beszállítókkal. Annyit árult el ezekről a miniszter, hogy a kormány nem tervez extraadót kivetni a cégekre.

Forrás: weborvos.hu/mfor.hu
Kelt: 2020-01-31