Hiánycikknek számítanak a szájmaszkok a patikákban
Többek között a Kígyó Patikában, a Lőrinci Megoldás Gyógyszertárban, a Szabina Patikában, a Szervita téri Belvárosi Gyógyszertárban és a XVIII. kerületi Béke téri patikában sem lehet szájmaszkot venni az elmúlt napok a koronavírus miatt megnövekedett kereslete miatt – írja a Mandiner.hu.

„Húszszorosa fogyott a téli hónapokban megszokott mennyiségnek, a nagykereskedésekben is elfogyott a készlet” – mondta a Mandinernek a budapesti Kossuth Lajos téren található Kígyó Gyógyszertár patikusa.

Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója a Mandiner.hu-nak elmondta: készleteik kedden valóban elfogytak, azokat kiszállították a hazai gyógyszertáraknak szerte az országban. A szájmaszkkészletet próbálják folyamatosan utántölteni.

A Hungaropharma Feller elmondása szerint azt tudja tenni, hogy a Magyarországon lévő forgalmazóktól és gyártóktól vásárolnak – hogy ők milyen sebességgel tudják pótolni készleteiket, arról nincs tudomása. Megnyugtatott: a tegnapi rendeléseik nagy részét visszaigazolták, azt, hogy ennek kiszállítása mikor történik meg, pontosan nem lehet tudni. Feller szerint várhatóan néhány napon belül lehet számítani a szállítmányra. Azt nem tudta viszont megmondani, mennyi szájmaszk érkezik, mert a rendelés visszaigazolása és a ténylegesen kiszállított szájmaszkok száma eltérhet. Azt viszont elmondta, hogy az elmúlt egy héten belül százezernél több maszk fogyott el, vagyis százezernél több maszkot szállítottak ki hazai gyógyszertárakba – írja a lap.

Forrás: Mandiner.hu
Kelt: 2020-01-31