Fertőzés miatt maradtak el műtétek az Idegtudományi Intézetben

Elmaradnak a hétre tervezett műtétek az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten – írta az Index.hu olvasói beszámolók, valamint az Intézet a Facebookon publikált közleménye alapján.

Az Index.hu-nak beszámoló olvasó szerint műtétjét azzal az indoklással halasztották el, hogy az osztály fertőzés miatt le van zárva, ezért nemcsak az övét, hanem mások operációját is elhalasztják, ismeretlen időpontra. A lap úgy tudja, hogy az érintett osztályokon hányással és hasmenéssel járó fertőzés nehezíti a gyógyítást.

Az Index megkeresésére az intézet azt közölte, hogy a Facebookon tettek közzé tájékoztatást a kérdésben. Eszerint az intézményben múlt hét végén észleltek fertőzést, ezért felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztály egyik emeletén.

„A múlt hét végén észlelt osztályos fertőzésről a rutineljárásnak megfelelően tájékoztattuk a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynél jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Ennek eredménye alapján oldjuk fel a következő napokban osztályaink zárlatát – amelyről Betegeinket és Látogatóinkat is tájékoztatjuk” – írják a Facebookon közzétett bejegyzésben. Az intézkedés a lap értesülései szerint a járóbeteg-rendeléseket nem érinti.

Forrás: index.hu
Kelt: 2020-01-13