Vizsgálatot rendelt el Kásler Miklós a Szent Margit Kórházban történt felmondások miatt
Vizsgálatot rendelt el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Szent Margit Kórházban történtek miatt, miután Imreh Domonkos főorvos menesztése miatt további hét sebész mondott fel azonnal – írja a hvg.hu a Magyar Nemzet híre alapján. A Magyar Nemzet szerint ezzel az intézmény sebészeti és ügyeleti rendje gyakorlatilag összeomlott, az akut ügyeletet lemondták, számos műtétet elhalasztottak.

Imreh Domonkos ugyan elérte a nyugdíjkorhatárt, de a továbbfoglalkoztatását engedélyező kormányhatározat már nyáron megszületett. Ennek ellenére Badacsonyi Szabolcs főigazgató november 28-án közölte vele, hogy másnap már nincs rá szükség, a parkolót sem használhatja, a felmentés több hónapos ideje után nem kell dolgoznia – írja a hvg.hu a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva.

Badacsonyi (aki korábban SZDSZ-es politikus volt) szakmai és magatartásbeli tényezőkkel indokolta a nyugdíjkorhatárt elérő sebész felmentését, a kórházban dolgozó Csókay András idegsebész szerint azonban megindult az 50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása.

Badacsonyi visszautasítja ezt, azt mondja, a döntésnél nem játszottak szerepet politikai szempontok, és a főorvost még 2018 szeptemberében tájékoztatta döntéséről. Néhány napja a hvg.hu-nak is tudomására jutott, hogy több sebész felmondott a kórházban, azonban a kórház azzal hárított, hogy a főorvost nyugdíjazták, az pedig természetes, hogy a vezetőváltás miatt felerősödik a mobilitás egy ilyen osztályon. A vezetés azt állította, az osztály működése zavartalan, műtétek pedig nem emiatt maradnak el, hanem mert festik a központi műtőt december 9. és 22. között – írja a lap.

Forrás: hvg.hu/Magyar Nemzet
Kelt: 2019-12-18