Hat sebész felmondott a Jahn Ferenc kórházban
Huszonhárom sebész szakorvosa közül hat benyújtotta a felmondását a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, mert a terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartották az ügyeleti díjakat – írja a hvg.hu és az Index.hu.

A fejleményekről elsőként beszámoló Index.hu-nak az intézmény elismerte, hogy a sebészeti osztályról többen felmondtak, de hozzátették, hogy továbbra is egyeztetnek az orvosokkal, „biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el” – idézte a kórház reakcióját a hvg.hu.

Hétfő este aztán újabb közleményt adott ki a kórház, amelyben jelezték: visszautasítják az összeomlásról szóló híreket. Ralovich Zsolt főigazgató szerint az Index „a rémhírkeltés tökéletes példáját” valósította meg.

A nyilatkozat szerint a lap cikkében egyetlen, a kórházra vonatkozó szám sem felel meg a valóságnak. Közlése szerint a kórházban nem 7, hanem 23 sebész dolgozik. A távozásukat bejelentő orvosok felmondási ideje két hónap, a felmondásuk pedig nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú ellátást. Megismételte, hogy a kórház vezetése tárgyal a felmondási idejüket töltő kollégákkal, ugyanakkor megkezdte az egyeztetést más sebész szakorvosokkal is – írja hvg.hu.

Forrás: hvg.hu/index.hu
Kelt: 2019-12-17