Megtévesztően reklámoznak HIV-gyógyszert a Facebookon
A közösségi oldalon úgy reklámozzák a Truvada nevű, a HIV-fertőzések megelőzésére szánt szert, hogy annak mellékhatásairól nem adnak pontos tájékoztatást a felhasználóknak a hirdetők. Nem egy cég futtat vonatkozó reklámot a közösségi oldalon – írja a hvg.hu a The Guardian cikkére hivatkozva.

Némelyik reklámban egyenesen azt írják, hogy ez az az igazán hatékony szer, melyet a gyártók el akarnak titkolni az emberek elől. A San Francisco AIDS Foundation azt állítja, a mellékhatások klinikailag elhanyagolhatók. Eközben felhasználói oldalról megszaporodott a problémát jelentők száma: van, aki csontritkulásra, más vesekárosodásra panaszkodott.

A GLAAD nevű nonprofit jogvédő szervezet levélben kereste meg a Facebookot, amelyben jelezték, problémásnak találják, hogy a gyógyszer hirdetéseiben nem pontos tájékoztatást adnak a hirdetők, ám a közösségi oldal nem lépett fel a megtévesztő hirdetések ellen. A nonprofit szervezet ezután írt nyílt levelet a Facebooknak, amelyet 50 szervezet, valamint több politikus is aláírt. A Facebook egyelőre nem reagált a szervezet megkeresésére – írja a hvg.hu a The Guardian cikke nyomán.

Forrás: hvg.hu
Kelt: 2019-12-17