Gyógyszer-házhozszállítási rendszert vezettek be egy Csongrád megyei kistelepülésen
A makó-rákosi betegeknek ezentúl nem kell bebuszozniuk, vagy beautózniuk a mintegy tíz kilométerre lévő városközpontba a gyógyszereikért. A szerdai rendeléseken felírt tablettákat még aznap az otthonukba szállítják – írja a delmagyar.hu.

Hiába kap valaki receptet. Nem gyógyul meg, ha nem tud a gyógyszerekhez hozzájutni – mondta a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón Mágori András, makói önkormányzati képviselő. – Itt, Makó-Rákoson nem laknak annyian, hogy fiókgyógyszertárat lehetne létesíteni. Az embereknek be kell utazniuk Makóra. A betegeknek, időseknek buszra kell szállniuk, be kell autózniuk, vagy valakit meg kell kérni, hogy hozza el a gyógyszereiket. Azt szeretném, ha ebben segítenénk. Vázoltam a helyzetet Farkas Éva Erzsébet polgármesternek és ötletelni kezdtünk a képviselőkkel is. Egyik képviselő-társam, Varga Ferenc azonnal elvállalta, hogy a szerdai rendelésen felírt recepteket még aznap házhoz szállítja a Rákoson élőknek a vállalkozása – idézte a képviselőt a delmagyar.hu regionális hírportál.

A gyógyszertár-tulajdonos, s egyben önkormányzati képviselő Varga Ferenc a lapnak kiemelte, hogy a gyógyszerek kiszállításában minden esetben egy gyógyszerész kollégája is részt vesz, így a betegek ugyanolyan információhoz juthatnak, mintha gyógyszerüket a patikában váltanák ki.

A lapnak szintén nyilatkozó helyi háziorvos szerint rendelésén sok olyan idős beteg jelenik meg, akik eddig csak család vagy ismerős segítségével tudták kiváltani gyógyszereiket. „Nem egyszer szembesültem azzal is, hogy hiába írtam fel a receptet, a beteg nem szedte a gyógyszert. A miértre pedig az volt a válasz, mert nem jutott hozzá” – mondta a lapnak Busáné Bodó Magdolna.

Forrás: delmagyar.hu
Kelt: 2019-12-02