Pluszköltségeket jelentenek a kórházaknak az ajándékként beharangozott elektromos autók
Teljes felelősséget és egyebek mellett a casco önrészét is vállalniuk kell az e-autóhoz állami segítséggel hozzájutó kórházaknak – írja a Népszava Online.

Alig egy hete jelent meg a hír, hogy meglepetésként kaptak a kórházak több száz elektromos autót, ám még meg sem érkeztek, máris kiderült, havi mintegy nettó 54 ezer forintos használati díjat kell fizetniük a gépkocsikért – írja a népszava.hu.

Az e-autókat a kórházaknak határozott időre, 60 hónapra és szigorú feltételekkel adták oda. A kocsit csak külön kiállított „állami gépkocsi vezetési engedély” birtokában vezetheti bárki, ezért az intézményvezetőknek meg kellett nevezniük azokat a munkatársaikat, akik használhatják az autót. Az okmányirodai vagy bírsággal kapcsolatos ügyintézésért a KEF 5 ezer forint plusz áfát számít fel. Ezen felül a kórházat terheli a gépkocsi „birtoklásával” kapcsolatos valamennyi költség is, ideértve a töltést, az autópálya, parkolás, behajtás, tárolási, illetve a gépjármű takarítás díját.

A potenciális sofőröknek a napokban kellett aláírniuk egy úgynevezett felelősségvállalási nyilatkozatot is, miszerint a saját hibás károkért, szabálysértésekért és egyéb bírságok megfizetését magukra vállalják – írja a lap.

A Népszava teljes cikke az alábbi címen olvasható.

Forrás: nepszava.hu
Kelt: 2019-11-08