RTL Klub: Ismét hiánycikk a Konakion
Az újszülötteknek beadandó K-vitamin injekcióból nyáron alakult ki komolyabb hiány, amit az OGYÉI akkor külföldi behozatal engedélyezésével pótolt. Az RTL Klub Híradója szerint most újra hiány alakult ki a gyógyszertárakban.

Újból hiánycikk országszerte a Konakion K-vitamin injekció. A csecsemők születésekor kötelezően beadott ampulla májusban egyszer már elfogyott, akkor végül külföldről pótolták a hiányt, amely a gyógyszer drágulásával is járt. Ez a készlet azonban pár hónap alatt ismét elfogyott, jelenleg ismét hiány van a vitaminból, a kétségbeesett szülők ismét közösségi oldalakon próbálnak meg fel nem használ ampullákhoz jutni – írja a Blikk az RTL Klub Híradójának riportja nyomán.

Az RTL Híradója több patikában is érdeklődött a Konakion felől, azonban minden felkeresett gyógyszertár hiányt jelentett a vitaminnal kapcsolatban. Az országos gyógyszerészeti intézet honlapján gyártási hibát írnak, azonban arról tájékoztattak: a szállítmányok folyamatosan érkeznek külföldről, így jövő héttől újra elérhető lesz a patikákban a készítmény. Addig is arra kérik a felesleges K-vitaminnal rendelkező szülőket: vigyék vissza a védőnőhöz a vakcinát, ők ugyanis tudni fogják, kinek lesz rá szüksége – írja a lap.

Forrás: Blikk/RTL Klub
Kelt: 2019-11-05