MOSZ Emlékplakett elismerések

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége a nemzeti gyógyszerészet működése
érdekében végzett tevékenységéért

a „Szövetség Emlékplakettja” elismerést adományozza


Dr. Csóka Ildikó
Dr. Juhász Éva és
Schissler József részére.

Kitüntetettek munkája jelentős mértékben hozzájárult a gyógyszerellátás színvonala fejlesztéséhez, társadalmi presztizse megteremtéséhez.

Dr. Csóka Ildikó

A Szegedi Orvostudományi Egyetemen kapott gyógyszerészi diplomát, ahol Ph.D. fokozatot is szerzett. Minőségbiztosítás szakvizsgával, egészségügyi menedzser másoddiplomával és dr. habil. címmel rendelkezik.1990-ben tanársegédként kezdte meg oktató-kutatói munkáját. 2015 óta Stratégiai főigazgatóként vezeti az SZTE Minőségfejlesztési és Stratégiai Főigazgatóságát. 2016-tól az SZTE GYTK Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet vezetője.

Teendői mellett tudományos munkája a „Quality by design” alapú gyógyszerforma-, gyártástechnológia és betegközpontú szolgáltatás fejlesztés területére fókuszál. Részt vesz a gyógyszerellátáshoz kapcsolódó etikai, jogi, gazdasági, kommunikációs és minőségbiztosítás tárgyak oktatásában, amivel rendkívül sok segítséget nyújt a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége által szervezett továbbképzési programokhoz.

Dr. Juhász Éva

A Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Általános Orvosi Karán kapott Summa cum Laude eredménnyel diplomát. Csecsemő- és gyermekgyógyászat, Sürgősségi orvostan, Endokrinológia és Diabetológia szakképesítéssel rendelkezik. Jelenleg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Gyermekgyógyászati Intézet, Sürgősségi Betegellátó Osztály, osztályvezető szakorvosa.

Oktatóként személyes szerepet vállal az orvos és gyógyszerészképzésben. A DE GYTK és MOSZ által szervezett kötelező szinten tartó, ill. szabadon választott tanfolyamokon valamint továbbképzéseken, gyógyszerterápiás szakmai fórumokon tart rendszeresen előadásokat. A közvetlen lakossági gyógyszerellátást végző gyógyszerészek terápia menedzsment és adherencia programra való felkészítésében közel félszáz előadással fejlesztette ismereteinket. Feledhetetlenek az elsősegélynyújtás témakörben tartott tréningjei. Igen sok segítséget nyújt a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége szakmai programjaihoz.

Schissler József

1995 óta foglalkozik könyveléssel, adótanácsadással. 2000-ben könyvvizsgálói, majd pénzügyi revizori oklevelet szerzett. Jelenleg is a Magyar Könyvvizsgáló Kamara bejegyzett könyvvizsgálója. Szegeden a Moneyrex-Audit Kft tulajdonosa, ügyvezetője, és vezető könyvvizsgálója. Cége könyveléssel, adótanácsadással és könyvvizsgálattal foglalkozik.

Kiemelt szakterülete a gyógyszertárak könyvelése, könyvvizsgálata és azok adózási kérdései. Évek óta rendszeres előadója a MOSZ Kongresszusoknak és rendezvényeknek. Sok segítséget nyújt a gyakorló gyógyszerészek számára a „Gyógyszertár” c. lap hasábjain megjelenő jogszabály ismertetéseiben és azok gyakorlati alkalmazásában.

Az elismeréseket a Gyógyszerészek XXIX. Országos Kongresszusa Szakmapolitikai Napja megnyitóján Dr. Mikola Bálint a MOSZ elnöke adta át.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2019-11-05