Az Affidea megvásárol egy járóbeteg-szakellátást nyújtó céget
Az Affidea Magyarország Kft. megvásárolja a járóbeteg-szakellátást kínáló Medical Service Budapest Kft.-t (MSB) – jelentette be kedden a két vállalat vezetője.

A három fővárosi egészségközpontot működtető MSB megszerzése annak a modellváltási stratégiának újabb lépése, amellyel az Affidea átfogó vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási szolgáltatásokkal bővíti a korábban kizárólag a képalkotó diagnosztikára épülő működési modelljét. Az akvizíció célja, hogy az Affidea megerősítse pozícióját a komplex privátellátási piacon, szolgáltatási hátterével támogassa az MSB privát egészségközpontjainak további fejlődését, illetve cégcsoportszinten hasznosítsa az MSB járóbeteg-szakellátási tapasztalatát.

Az MSB árbevétele 680 millió forint volt január-októberben, tavaly egész évben 453,7 millió forintot ért el. A két társaság közös közleményében idézik Giuseppe Recchit, az Affidea Csoport vezérigazgatóját, aki azt mondta, Magyarországon további befektetéseket is terveznek, a magyar vállalat fejlődésük egyik motorja. „A két vállalat egymást jól kiegészítő és korszerű egészségügyi szolgáltatásainak integrációjával – az Affidea-csoport ernyője alatt – a piac meghatározó járóbeteg-szakellátási portfóliója jön létre” – fogalmazott a közleményben Leitner György, az Affidea Magyarország ügyvezető igazgatója.

A két magánegészségügyi szolgáltató szakmai integrációja fokozatosan, több lépcsőben valósul meg. Az első fázisban az MSB egészségközpontjai a korábbi ügyvezetés irányításával működnek tovább, de már használhatják az Affidea diagnosztikai szolgáltatásait, illetve élhetnek a szakmai konzultációs és továbbképzési lehetőségeivel. A két vállalat operatív integrációja 2021-ben a járóbeteg-szakellátási szolgáltatások harmonizációjával fejeződik be.

Az MSB járóbeteg-ellátásra szakosodott privát egészségközpontjai már 2013 óta vannak jelen nagy fővárosi bevásárlóközpontokban. Jelenleg a Mammutban, az Árkádban és a Corvin Plázában üzemelteti prémium egészségközpontjait, ahol 75 orvos közreműködésével 30 területen kínál járóbeteg-szakellátást ügyfeleinek. Eddigi működése alatt az MSB több mint 72 ezer pácienst látott el.

Az Affidea saját szolgáltatási palettáján kapcsolja össze a komplex prevenciós szűréseket, a modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat, a járóbeteg-szakellátást és a vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat. Az MSB megvásárlásával már országszerte 15 központban és több mint 100 telephelyen van jelen, illetve több mint 1000 munkavállalót és szerződött partnert foglalkoztat. Az Affidea jelenleg 40 szakorvosi területen kínál járóbeteg-szakellátást, illetve évente több mint 120 000 munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítja. Az akvizícióval a két cég a vállalati szegmensben is megerősíti pozícióit: egyesített vállalat-egészségügyi portfóliójukkal éves szinten mintegy 130 000 hazai munkavállaló ellátását biztosítják.

Az MSB egészségközpontjainak megszerzésével az Affidea ügyfelei immár nyolc fővárosi központban vehetnek igénybe komplex magánegészségügyi szolgáltatásokat: járóbeteg-szakellátást, illetve labordiagnosztikai és modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat. Alapítása óta az Affidea Magyarország több mint 17 milliárd forintot fektetett a magyarországi egészségügy fejlesztésébe, infrastrukturális beruházásokba és a korszerű géppark kialakításába. Központjaiban és telephelyein mintegy 1 millió vizsgálatot végeznek évente.

A vállalat 2018-ban teljeskörűen átvette a Főnix-Med vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási érdekeltségeit. Az Affideát 28 évvel ezelőtt Magyarországon alapították. Jelenleg az Affidea Group – 16 országban 9400 szakemberrel és 272 központtal – Európa legnagyobb képalkotó diagnosztikai, járóbeteg-ellátási és daganatterápiás szolgáltatója.

Forrás: MTI
Kelt: 2019-10-29