Biológiailag lebomló csomagolóanyagot vezettek be a kaposvári kórházban

Új, környezetbarát zacskóra cserélte le a régi nejlonokat a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház patikája – írja a sonline.hu regionális hírportál.

Moizs Mariann, a kórház főigazgatója a csomagolóanyag bemutatóján hangsúlyozta: ha már hivatalosan is felvállalta a kórház, hogy sokkal többet szeretne tenni a jövőben az egészségért, akkor annak része a környezettudatos gondolkodás is. – Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan – fogalmazott a főigazgató. – Ez nagyon fontos mottó, amit minél többen meg kell, hogy jegyezzünk. A kórház részéről mi ezt követendőnek tartjuk a jövőben, ezért is döntöttünk úgy, hogy a vállalkozási tevékenységeinkben, mint például a patikában, vagy a Vizit Kávézóban, egy abszolút környezetbarát, komposztálható, biológiailag lebomló, új csomagolóanyagot alkalmazunk – idézte a főigazgató szavait a sonline.hu.

A főigazgató azt is hozzátette: még nincs tapasztalatuk azzal kapcsolatban, hogy milyen gyorsan bomlik le az új zacskó, mivel azonban tejsavból készül, ami egy biológiai anyag, az emberi szervezet különböző biokémiai folyamatainak a része is többek között, illetve az élő szervezeteké is, ezért sokkal gyorsabban, mint a műanyag szívószálak és nejlonzacskók.

A sajtótájékoztatón egyebek mellett a gyógyszer-hulladék megfelelő gyűjtéséről is kezeléséről is szót ejtettek – ebből a hulladéktípusból évente mintegy háromszáz tonna keletkezik Magyarországon. A gyógyszer-hulladékok kezelésének jogi hátteréről az Origo.hu cikkezett a napokban.

Forrás: sonline.hu
Kelt: 2019-10-23