Nyugtatókat vett be két kisgyerek, vádat emeltek az édesanyjuk ellen

Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség egy aszalói anyuka ellen, mert nem figyelt oda a gyerekeire – írja a 24.hu az ügyészség közleménye alapján.

Az anyuka a 3 és 5 esztendős kislányaival átment a közelben lakó rokonaihoz, amíg a gyermekei az udvaron játszottak ő a lakás konyhájában főzött. A házban lakó felnőttek különböző nyugtató és altató hatású gyógyszereket tartottak a lakásban, amelyek azonban a gyermekek számára hozzáférhető helyen voltak. Erről tudott az édesanyjuk is, ennek ellenére nem figyelt gyermekeire. A két kisgyermek azt hitték a nyugtatókról és az altatókról, hogy cukorkák, ezért megették a tablettákat.

Ebéd közben mindkét gyermek aluszékonnyá vált, elveszítették az eszméletüket, ezért mentőt hívtak hozzájuk. Az orvosi ellátás során észlelt tünetek alapján megállapították, hogy a gyerekek benzodiazepin származékot tartalmazó gyógyszereket fogyasztottak, amelyek kisebb mennyiségben aluszékonyságot, nagyobb koncentrációban kómaszerű állapotot, míg ritkább esetben légzésleállást okozhatnak.

Az ügyészség közérdekű munkát, valamint pénzbüntetést kért a gyerekek édesanyjára – írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu
Kelt: 2019-10-15