Új gyógyszertárak nyílhatnak a XI. kerületben
A kerületi képviselő-testület döntése alapján három új gyógyszertár létesítésére irányuló pályázat kiírására kéri a XI. kerületi önkormányzat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) –– írja a Napi.hu.

Az önkormányzat több megkeresést is kapott az elmúlt időszakban, hogy több patikára lenne szükség. Felmerült az Infopark, a még épülő Etele Pláza és a BudaPart (Kopaszi-gát) is – olvasható az előterjesztésben, melyet a Napi.hu idézett.

A kerületben jelenleg 33 közforgalmú gyógyszertár van, amely a majdnem 160 ezres lakosságszámhoz viszonyítva nem sok. A vonatkozó előírások szerint Budapesten 4 ezer lakosra juthatna egy patika, a XI. kerületben azonban csak minden 4800 lakosra jut gyógyszertár.

Új gyógyszertár létesítésére az OGYÉI írhat ki pályázatot a települési önkormányzat kérésére. Maga az eljárás 5-6 hónapot vesz igénybe, majd a nyerteseknek 6 hónapon belül meg kell nyitnia az egységet. A kerület várhatóan október végén benyújtja a pályázati igényt, így egy év múlva akár meg is nyílhatnak az új patikák – írja a lap.

Forrás: napi.hu
Kelt: 2019-09-30