Újabb három kórház ellenőrzését zárta le az ÁSZ
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapította, hogy a korrupció elleni védettség egyik kórházban sem volt biztosított az ellenőrzött időszakban – idézte a testület jelentését a Weborvos.hu.

Az Állami Számvevőszék befejezte a szentesi, a szolnoki és a tatabányai kórház 2015-2017 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ mindhárom egészségügyi intézmény belső kontrollrendszerében súlyos szabálytalanságokat tárt fel, továbbá a kórházak pénzügyi és vagyongazdálkodása sem volt szabályszerű, ezáltal nem volt biztosított az átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználás, valamint a nemzeti vagyonnal való felelős gazdálkodás. Az ÁSZ azt is megállapította, hogy a korrupció elleni védettség egyik kórházban sem volt biztosított az ellenőrzött időszakban.

Az ÁSZ a szentesi kórház főigazgatójának 17, a szolnoki kórház főigazgatójának 18, a tatabányai kórház főigazgatójának pedig 11 javaslatot tett a szabálytalanságok megszüntetése érdekében. A kórházi vezetőknek 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Az egyes kórházakra vonatkozó specifikus jelentések további részletei a Weborvos.hu cikkében olvashatók.

Forrás: Weborvos.hu
Kelt: 2019-09-10