Hamarosan kezdődik a területi tisztújítás a Kamarában
A 2015-2019. közötti kamarai választási ciklus a vége felé közeledik; mostanában indul a területi szervezeteknél a tisztújítás folyamata. Ehhez kapcsolódóan közölte gondolatait Hankó Zoltán, az MGYK elnöke, amelyeket a pharmaonline.hu idézett.

„A kamara megalakulása óta tizedik tisztújítás előkészületei megtörténtek. A tavaszi küldöttközgyűlésen megválasztottuk az országos választási bizottság elnökét és tagjait, a nagyobb létszámú területi szervezetek igényének megfelelően egyszerűbbé tettük és pontosítottuk a választási időszakkal kapcsolatos eljárásrendet és mára minden területi szervezet elindította a sajátválasztási folyamatát is. A gyógyszerészet és a kamara jövője szempontjából fontos hónapok elé nézünk: először a területi szervezetek képviselőit (küldöttjeit) és tisztségviselőit választják meg a kamara tagjai” – írja a köztestület honlapján a szervezet elnöke.

Hankó Zoltán leveléből többek között az is kiderül: a választások során a kamarai törvényben előírtnál magasabb érvényességi küszöböt alkalmaznak majd, szavazni pedig „a korábbi tisztújítások során tapasztaltak és a gyógyszerellátásban máig meglévő érdekviszonyok” miatt csak személyesen lehet. Hankó Zoltán írásában azt is kiemeli: a kormánnyal és a hatósággal (OGYÉI) elkezdett munka folytatásához szükséges személyi feltételek biztosítása a mostani tisztújítás feladata.

A teljes levél az alábbi címen olvasható.

Forrás: PharmaOnline/MGYK
Kelt: 2019-08-27