Orvoshiány miatt megszűnt az ortopédia a Kútvölgyiben
A betegeket a János-kórházba irányították át – írja a hvg.hu.

Orvoshiány miatt megszűnt az ortopédia a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjében – derült ki Rétvári Bence Emmi-államtitkár Korózs Lajos MSZP-s képviselő kérdésére adott válaszából – írja a hvg.hu.

Korózs Lajos kérdése alapján egy beteg megpróbált bejelentkezni az ortopédiára a Kútvölgyibe, de végül közölték vele, hogy „nincs ortopédia, mert az egyik orvos nyugdíjba ment, a másik pedig kilépett”.

Rétvári Bence válasza szerint a Semmelweis Egyetem 2019. július elsején „az addig a Kútvölgyi Klinikai Tömbben végzett szakellátási kötelezettségét az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőnek (ÉKC) adta át”, így az ortopédiai szakellátás továbbra is biztosított, csak nem a Kútvölgyiben, hanem a Diós árok 1. szám alatt.

Korózs azt is szóvá tette, hogy a Kútvölgyi honlapján továbbra is szerepelnek az Ortopéd Ambulanciára vonatkozó információk, illetve nincs ott semmilyen tájékoztatás arra nézve, hogy már nincs ortopédia a tömbben. Ez továbbra is így van, és az ÉKC honlapján sincs feltüntetve, hogy a környéken máshol nem működik ortopédiai osztály – írja a lap.

Forrás: hvg.hu
Kelt: 2019-08-23