Lázár János: Nettó 1,5-3 millió forintos fizetés kellene az orvosoknak
A nemdohányzók védelmére kirendelt miniszterelnöki biztos egy Facebookon közzétett videóban beszélt az egészségüggyel kapcsolatos elképzeléseiről. Mint mondta, a közszférában dolgozó húszezer orvosnak 1,5-3 millió forintos nettó fizetést kellene adni, de akkor „onnantól kezdve nincs biznisz és mellékes, szigorú szabályok vannak” – idézte Lázár János kijelentéseit a Weborvos.hu.

Az ápolónők, orvosok sem elégedettek a béremeléssel, de a legnagyobb a nem orvosként dolgozók elégedetlensége, amire tekintettel kellene lenni – jegyezte meg a miniszterelnöki biztos a Facebookon közzétett „Egy Ladában Lázárral” című műsorában, amelyben a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kormánymegbízottjaként a jelentkezők közül sorsolással kiválasztott állampolgárok kérdéseire válaszolt.

Lázár a műsorban úgy fogalmazott, hogy korábban kisebbségben maradt azzal a véleményével a kormányban, hogy egy nagy lépésben kell emelni az egészségügyiek fizetését az elvárt szintre. Mint kifejtette, nettó 1,5-3 millió forint között kellene keresnie annak a húszezer orvosnak, aki a közszférában dolgozik, viszont „onnantól kezdve nincs biznisz és mellékes, szigorú szabályok vannak, olyan nincs, hogy állami infrastruktúrán szedjük a paraszolvenciát. Szigorúan szét kell választani az állami és a magán világot”.

Lázár szintén hozzátette, hogy az egészségügy átalakítása nélkül nehéz lesz Magyarországnak az Európai Unió öt legélhetőbb és legversenyképesebb gazdasága közé kerülnie 2030-ig, utalva ezzel Orbán Viktor miniszterelnök februári évértékelőjén tett kijelentésére.

További részletek a Weborvos.hu cikkében olvashatók.

Forrás: Weborvos.hu
Kelt: 2019-08-21