RTL Klub: Gyakran hiánycikk az adrenalin injekció
Drága és sokszor hiánycikk az az adrenalin injekció, amivel múlt csütörtökön megmentették egy allergiás sokkot kapott lány életét – írja a Pénzcentrum az RTL Klub Híradójának tudósítása alapján. A fiatal lány kirándulás közben lett rosszul, miután megcsípte egy lódarázs, egy arra kiránduló fiú mentette meg életét a saját adrenalin-injekciójával.

Nékám Kristóf allergológus az RTL Klub Híradónak azt mondta, az adrenalint tartalmazó injekciót a tavaszi hónapokban keresik a legtöbben, pár hónap alatt 6-700 betegnek írják fel. Az injekció a keringés, szívműködés fenntartására szolgál, akinek súlyos allergiája van, az életben tud maradni addig, míg megérkezik a segítség – mondta el az allergológus.

Adrenalin injekciót két gyógyszercég is gyárt, azonban a készítmény gyakran hiánycikknek számít – számolt be róla az RTL Híradója. Egy, a csatornának nyilatkozó gyógyszerész elmondása szerint a készítmény drága és gyorsan lejár, ezért nem tartják készleten, de ha jön egy recept, berendelik.

A gyógyszertárakban 15-25 ezer forint az injekció térítési díja. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint azért nem támogatja a tb, mert a forgalmazók ezt nem kérték – írja a penzcentrum.hu.

Forrás: penzcentrum.hu
Kelt: 2019-08-15