Oktatási központ lett a miskolci kórház patikája
Európai oktatási központtá vált a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház intézeti gyógyszertára – írja a boon.hu dr. Révész János, az egészségügyi intézmény főigazgatója és dr. Kozma Ádám főgyógyszerész bejelentése alapján.

A betegellátó osztályok mögött számos olyan osztály működik a háttérben, ami feltétlenül szükséges a betegek gördülékeny és biztonságos ellátásához. Ezek közül talán az egyik legfontosabb az intézeti gyógyszertár, melyről érdemes tudni, hogy a miénk a Semmelweis Egyetem hasonló osztálya után a második legnagyobb ilyen létesítmény. Működését, logisztikáját tekintve viszont talán nem túlzás kijelenteni: ez az ország legkorszerűbb intézeti gyógyszertára – hangsúlyozta a lapnak nyilatkozva dr. Révész János.

Dr. Kozma Ádám hozzátette: az általa vezetett osztály mindig törekedett arra, hogy a gyógyszerelést olyan szintre emelje és tartsa is fent, amely megfelel a hazai és a nemzetközi elvárásoknak. Az új minősítésnek köszönhetően többek között külföldi kollégák fogadására és csereprogramok megvalósítására is lehetőségük nyílik.

A Borsod megyei hírportál teljes cikke az alábbi címen olvasható.

Forrás: boon.hu
Kelt: 2019-08-13