Horváth Ildikó: Korrektek az ÁSZ megállapításai a sürgősségi ellátásról
Januárban új korszak kezdődött a sürgősségi ellátásban és az egységes rendszer várakozásokat felülmúlóan teljesít – mondta az egészségügyi államtitkár a Hír TV műsorában, melyet a Weborvos idézett.

Korrektnek és alaposnak tartja az Állami Számvevőszék sürgősségi betegellátással kapcsolatos jelentését az egészségügyi államtitkár. Horváth Ildikó a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, hogy a 2015 és 2017 közötti időszakban feltárt hiányosságok helytállóak. Az államtitkár ugyanakkor közölte: januárban új korszak kezdődött a sürgősségi ellátásban és az egységes rendszer a várakozásokat felülmúlóan teljesít. Horváth Ildikó elismerte, hogy a kormánynak az eddiginél is több pénzt kell fordítania a baleseti ellátásra.

„Az, amikor a sürgősségen szüksége van valakinek segítségre, ez megnyugtatóan, biztonsággal, megfelelő finanszírozással működjön, ez egy kritikus jelentőségű dolog. Így is kell bánni vele, így is gondolkodunk róla és ebben a traumatológiai finanszírozásnak a helyretétele például olyan, ahová többletforrás kell. Teljesen egyetértünk ezzel a megközelítéssel” – mondta Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár a Weborvos.hu által idézett műsorban.

Az Állami Számvevőszék elnökének a sürgősségi ellátás alulfinanszírozottságával kapcsolatos kijelentéseiről korábban itt írtunk.

Forrás: Weborvos.hu/Hír Tv
Kelt: 2019-07-16