Új CT-szimulátort vett a miskolci kórház
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház új CT-szimulátora az üzemideje felében sugárterápiás, másik felében diagnosztikai célokat fog ellátni.

A megvásárolt CT-szimulátor kettős funkcióval rendelkezik: alkalmas arra, hogy a sugárterápiás kezelések előkészítéséhez szükséges vizsgálatokat elvégezze, illetve CT-vizsgálatokra is használják majd. A készülék jelenleg diagnosztikus üzemmódban működik, mivel az alkalmazásához szükséges a külön betanulás. Szeptemberre várható a sugárterápiás üzemmód elindítása – írja a boon.hu regionális hírportál.

„Terveink szerint napi 16 órában fogjuk a CT-szimulátort üzemeltetni: nyolc órában a sugárterápia kiszolgálására, 8 órában pedig diagnosztikus céllal történik a működtetés” – mondta a lapnak dr. Révész János, az intézmény főigazgatója.

A beruházás összértéke, az eszköz, illetve a szükséges építészeti beruházás megközelíti a 200 millió forintot. Azt, hogy miért is volt szükség a fejlesztésre, a főigazgató a következőképp indokolta: „a miskolci, az országos onkológiai intézetet követően, a második legnagyobb sugárterápiás centrum. Mindemellett a kórház, a szívsebészet kivételével, a sebészeti ellátás teljes palettáját mutatja fel. Ez azt jelenti, hogy rendkívül erős a diagnosztikai igény a képalkotói eljárásokkal szemben”.

Forrás: boon.hu
Kelt: 2019-07-15