Betiltották az e-cigarettákat San Franciscóban
Addig nem lehet e-cigarettát árulni San Franciscóban, amíg a gyógyszer- és élelmiszer-felügyelet nem vizsgálja meg azokat – írja a hvg.hu az MTI nyomán.

San Franciscóban betiltják az elektromos cigaretták árusítását – jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR). A tiltás egyelőre átmeneti, addig marad érvényben, amíg az amerikai gyógyszer-és élelmiszer-felügyelet (FDA) el nem végzi a forgalmazáshoz szükséges vizsgálatokat – írja a hvg.hu az MTI nyomán.

„Az e-cigarettákat a törvény előírása szerint nem lehet forgalmazni a szövetségi gyógyszer- és élelmiszer-felügyelet (FDA) felülvizsgálata nélkül. Valamilyen oknál fogva az FDA eddig nem tett eleget e törvényi kötelezettségének, és ha a szövetségi kormány nem lép, megteszi ezt San Francisco városa” – fogalmazott Dennis Herrera, a város ügyésze.

Az elektromos cigaretták gyártásában vezető szerepet betöltő Juul Labs nevű cég – amelynek székhelye éppen San Franciscóban van – a sajtóhoz eljuttatott közleményben reagált. Ted Kwong szóvivő hangsúlyozta, hogy azok a felnőttek, akik eddig e-cigarettával éltek, most majd kénytelenek lesznek visszatérni a sokkal károsabb, halált okozó cigarettákhoz, az aktív dohányos felnőttektől megtagadják a lehetőséget, hogy az e-cigarettára térjenek át, és mindezeken kívül a tiltás életre hívja az e-cigaretták feketepiacát is.

Forrás: hvg.hu/MTI
Kelt: 2019-06-28