Változhat egyes gyógyszerek hatása a kánikulában
A magas vérnyomásban vagy szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek kell különösen figyelniük – írja a hvg.hu az RTL Klub Híradójára hivatkozva.

Változhat egyes gyógyszerek hatása az extrém melegben. Főként a magas vérnyomásban vagy szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek kell figyelniük a szokásosnál is jobban arra, hogy mennyi orvosságot vesznek be és milyen tüneteik vannak – idézi a hvg.hu az RTL Klub Híradóját.

Az RTL Híradójának nyilatkozó Ofner Péter kardiológus kifejtette: a nagy melegben értágulat jön létre, amely a vérnyomás csökkenését eredményezi, valamint a jelentős folyadékveszteség miatt is változik a keringés szabályozása. Ezért azt tanácsolja, hogy az extrém hőségben a betegek naponta többször is mérjék a vérnyomásukat, és ha alacsonyabb, mint lenni szokott, akkor menjenek orvoshoz, mert lehet, hogy változtatni kell a gyógyszerükön, vagy az adagolásán.

A kardiológus ezen kívül azt javasolta, hogy folyadékbevitelünket a kánikula napjain növeljük a szokásos mennyiség legalább másfélszeresére. Az RTL Híradó vonatkozó riportja az alábbi linken megnézhető.

Forrás: hvg.hu/RTL Klub
Kelt: 2019-06-14